Meistä

Olemme suomalais-sveitsiläinen pariskunta, Anne ja Pirmin. Olemme kestittäneet ystäviä ja vierailijoita Ivalossa, Pohjois-Lapissa, jo vuodesta 2010. Nyt mukaan on tullut Etelä-Suomessa, Alvar Aallon suunnittelemassa Sunilan asuinlähiössä sijaitsevat mahdollisimman alkuperäisiksi remontoidut asuntomme. Välimatkaa akselilla Pohjois-/Etelä-Suomi on noin 1000 km…..

Toivotamme sinut/teidät tervetulleiksi sekä etelään että pohjoiseen!

Lappian majoittajat Anne ja Pirimin

Suomeen? Siellähän on hyttysiä, pimeää ja aina kylmä!

Anne: ”Näitä kliseitä aina jouduin ja yhä joudun oikomaan. Mutta en onneksi oman mieheni osalta. Olemme siis suomalais-sveitsiläinen pariskunta, Anne ja Pirmin. Tapasimme 1990-luvun lopulla Pirminin ja 1980-luvulta omassakin kotimaassani Sveitsissä. Se, että itse olin oli kiinnostunut Suomesta on itsestäänselvää, mutta entisestä kotimaastani aidosti kiinnostunut mies oli jo jalokivi sinänsä.
Jo suhteen alusta alkaen Pirminin kiinnostus Suomeen oli perustavanlaatuista, olihan hän geologina jo tutustunut perin pohjin Suomen kallioperään. Yhteinen matkamme Suomen maaperällä alkoi kesäisillä vaelluksilla Lapissa. Näistä Lapin lomista tuli pian vuoden kohokohtia.”

Niin, mikä meitä Lappiin veti?

Valoisa Lapin kesä! Vaellukset yöttömän yön valossa, puron solina hiljaisuudessa, äärettömyyden tunne, rauhallisuus, levollisuus, ilman ja järvien puhtaus, metsien valoisuus…tunne, että olet yhtä luonnon kanssa.

Entä hyttyset ja kylmyys?

Olemme löytäneet oman onnelamme, jossa hyttyset eivät viihdy. Lämpötilat voivat hyvinkin kivuta kesä-aikana 30 asteeseen, mutta muuten lämpötilat Lapissa ovat kuin Sveitsin Alpeilla: Comme ci comme ça.

Oma paikka Lappiin

Eräänä kesänä Onnetar puuttui peliin ja saimme tilaisuuden ostaa järvenrantatontin. Tontille nousikin pian toiveidemme mukainen hirsitalo ja myöhemmin muutama muukin rakennus.

Kestitsemme mielellämme vieraita ja talossamme onkin käynyt vuosien aikana monia ystäviä ja vakituisia, ystäviksi tulleita vierailijoita.

Ja sitten Sunila?

Sunila sijaitsee syntymäpaikkani kyljessä. Komean kokoisen tehtaan siluetti reunusti vastapäistä rantaa satamasta itään katsottaessa. Mutta, että joskus asuisin Sunilassa? No way!

Sattuma puuttui jälleen peliin, nyt Alvar Aallon Sunilan asuntojen muodossa.

Kuulimme Alvar Aallon piirtämästä Sunilan metsälähiöstä ja muutama viikko ensi kosketuksen jälkeen, olimme ylpeitä asunnonomistajia. Kaikki muu onkin sitten historiaa…

Olemme olleet Sunilassa omalta osaltamme edistämässä alueen uudelleen nousua, sekä yksityishenkilöinä, että aktiiveina paikallisessa yhdistyksessä, Pro Sunila ry:ssä. Suomi esittää Alvar Aallon 13 kohteen kokonaisuutta Unescon maailmanperinnön kansalliseen aieluetteloon kulttuuriperintökohteeksi. Sunilan tehdas- ja asuntoalue on yksi kohteista.

Haluamme jakaa kanssasi innostustamme Sunilan arkkitehtuuriin ja suomalaiseen suunnitteluun!